Wat zijn Olijfhouten Tapasplanken?

Olijfhouten Tapasplanken zijn voor de meest uiteenlopende hapjes en groenten te gebruiken als een serveerplank. De perfecte tapasplank bestaat eigenlijk niet, want er zijn namelijk ontelbaar veel mogelijkheden! Je kunt natuurlijk wel heel dichtbij de perfecte Tapasplank komen. De keuze van het hout is daarvoor belangrijk. Wij gebruiken hierdoor olfijhout. Onze olijfhouten tapasplanken zijn voor ieder zijn smaak.

Hoe gebruik je de Olijfhouten Tapasplank?

De Olijfhouten Tapasplanken zijn op veel manieren te gebruiken. De tapasplanken zijn ideaal voor het serveren van verschillende producten, maar ook als fraaie decoratie op de eettafel. Je kunt ook kleine tapasschaaltjes gebruiken om bijvoorbeeld olijven en andere groenten te presenteren. Op deze manier kan iedereen gezellig mee eten van de tapasplank.

Er geen beter hout dan olijfhout

Olijfhout is de meest hygiënische houtsoort dankzij bepaalde oliën die in het hout zitten. De oliën werken vuilafstotend. De vuilafstotende eigenschappen maken het hout geschikt voor het bereiden en presenteren van eten. Daarnaast is olfijhout één van de hardste houtsoorten ter wereld. De hapjes die je op deze planken serveert, krijgen door de uitstraling van het hout direct een mediterrane sfeer (en smaken dan nog lekkerder…)!

Waar worden de Olijfhouten Tapasplanken gemaakt?

Het olijfhout van Pro Italia is afkomstig uit Italië. Oude olijfbomen worden verwerkt tot bijvoorbeeld broodmanden, planken en schaaltjes. Het hout van onze tapasplanken is verkregen uit oude olijfbomen die hun productie voor olijven verloren hebben. Omdat de producten van olijfhout zijn gemaakt is de vorm en tekening altijd anders. Dit maakt de olfijhouten tapasplanken erg uniek!

De tapasplanken van Pro Italia zijn duurzaam!

Pro Italia gaat voor duurzame kwaliteit. Dit doen wij door elke gekapte olijfboom een nieuwe boom aan te planten.

Eenvoudig te onderhouden

Als je klaar bent met het gebruiken van de tapasplank kun je deze simpelweg afwassen met warm water.
Het wordt aangeraden om de plank in te wrijven met olfijfolie om de structuur en kleur van het hout wat op te halen. Het inwrijven van de plank met olie zorgt er ook voor dat de tapasplank vuilafstotend wordt.

Welke formaten zijn er?

De tapasplanken zijn in verschillende maten verkrijgbaar en elke plank heeft een uniek karakter. De planken zijn door het olijfhout erg robuust en massief. Geen Tapasplank is hetzelfde in kleur of vorm doordat het een natuurlijk product is

Lekkere gerechten maken op een tapas plank?

Als u alvast in de stemming wilt komen voor heerlijke gerechten die u kunt presenteren en eten op olijfhouten tapasplanken, neem dan een kijkje in de Allerhande van de Albert Heijn.

Ga voor de juiste prijs.

Wij kiezen met zorg en passie onze producten. De prachtige tapasplanken worden vervaardigd door ambachtelijke bedrijven uit Italië. Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze leveranciers. Voor u als consument een geruststelling dat prijs en kwaliteit juist op elkaar zijn afgestemd.

U koopt zonder risico.

Bij ons heeft u 14 dagen bedenktijd. Ook is onze webshop voorzien van een keurmerk. Hierdoor koopt u zonder risico! Neem een kijkje in ons assortiment en overtuig uzelf van de kwaliteit.