Recept: Meloen- Fetasalade

 

Een heerlijk fris-zoete salade voor de warme zomerdagen. Prima als lunch of als bijgerecht bij de warme maaltijd. Dit gerecht bevat zo n 8 gr KH per persoon ( recept is voor twee personen).

Ingrediënten:

  • 2 flinke parten meloen (Charentais of Kanteloep)
  • 85 gr feta in blokjes of verkruimeld
  • Muntblaadjes voor de garnering
  • 1 el vers citroensap
  • 1,5 el extra vergine olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper

 

Bereiding:

  1. Snijd de meloen en feta in blokjes.
  2. Klop de olie en citroen sap door elkaar.
  3. Meng de meloen en feta, schenk de dressing erover.
  4. Bestrooi de salade met peper en garneer met munt.

Eet smakelijk!       https://anneleendietiste.nl/

Saladeschaal en waterkan uit de collectie “Papavero ” van Pro Italia.